Kjeld Kirk quit on Lego’s board

De forsøgte at lukke udsendelsen i midten af interviewet, fordi…

Talet med Kristiansen blev næsten stoppet, efter at dette skete på live tv ⛔

Lego-leder Kjeld Kirk Kristiansen slutter i Legos bestyrelse, hvor han har haft kontoret i mere end 30 år.

Ifølge en pressemeddelelse i forbindelse med Lego-familiens pengetank Kirkbi tirsdag formiddag offentliggjorde regnskaber for 2018.

”I en årrække har vi forberedt os grundigt på, hvordan vi vil videregive familieejerskab gennem generationer. Nu er det rigtige tidspunkt for det næste skridt, hvor jeg går af fra bestyrelsen for Lego A / S, ”sagde Kjeld Kirk Kristiansen i pressemeddelelsen.

Kjeld Kirk Kristiansens søn Thomas Kirk Kristiansen bliver nu familiens repræsentant i Lego-bestyrelsen. Han har været en del af bestyrelsen siden 2004, først som observatør og fra 2007 som kirkemedlem.

I 2016 tog familien de første formelle skridt i generationsskiftet. Dette skete, da Kjeld Kirk Kristiansen og Thomas Kirk Kristiansen byttede roller i bestyrelsen for Lego, hvor Thomas Kirk Kristiansen blev næstformand og Kjeld Kirk Kristiansen blev medlem af bestyrelsen. Tilsvarende i Lego-stiftelsens bestyrelse, hvor Thomas Kirk Kristiansen blev formand og Kjeld Kirk Kristiansen næstformand.

Læs mere
“Jeg føler mig privilegeret, fordi jeg har haft muligheden for at arbejde tæt sammen med min far i Lego Group Board i mere end 10 år, og fordi vi har – og stadig har – tid til at forberede os på fremtiden sammen,” siger Thomas Kirk Kristiansen.

Kjeld Kirk Kristiansen trækker sig ud af Lego-bestyrelsen i forbindelse med generalforsamlingen i april. Han vil dog fortsætte som formand for Kirkbi, der ejer 75 procent. af Lego.

Ifølge Kirkbi er der ingen ændringer i ejerskab og afstemning af aktier i pengetanken. Således fortsætter Kjeld Kirk Kristiansen med at kontrollere familiens pengetank i form af godt 60 procent. af stemmerne i Kirkbi, mens hans tre børn har resten.

De fire familiemedlemmer har cirka en fjerdedel af hovedstaden i Kirkbi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *